Baba Books är det lilla förlaget med flytande litterära gränser, det vill säga öppet för alla genrer och kulturer – romaner, dokumentärer, barnböcker, memoarer, biografier, fotoböcker, poesi, deckare och facklitteratur.

​​

Vi sätter roliga projekt, lust, berättarglädje i främsta rummet och presenterar böcker som berör på djupet. Vi är öppna för debutanter och har anammat Piratförlagets hälften-var-princip, dvs när kostnaderna för produktion, marknadsföring och distribution dragits av, delar författare och förlag lika på intäkterna.​

Förlaget drivs av Vesna Maldaner, journalist och författare.

 

 

Baba Books logotyp kallar vi för "Hen". Den skapades för vår första bok, och kommer vara med oss till den sista. Den står för allas vår vilja att bryta oss ur normen, att vara människa.

"ALLA BÖCKER HAR EN EGEN RÖST."

Vår berättelse

Vår vision

I böckernas värld är allt möjligt. Både glädje och sorg och allt däremellan får plats. Stora frågor. Små frågor. Svåra frågor. Alla har en egen röst. Oavsett om de skriver själv eller om vi skriver åt dem. Vi vill ge röst till de som  har en bra historia, oavsett genre. Baba Books letar efter angelägna, personliga, aktuella, spännande, ifrågasättande, roliga, galna, magiska röster.

Ett förlag. Tusen röster.

FILOSOFERAT

​"Som författare ska du kunna säga gamla saker på ett nytt sätt. En bra bok ska ha en unik ton som alla känner igen. Böcker ska få människor att börja ifrågasätta våra invanda tankar."

Vesna Maldaner, Förläggare, Baba Books

MÖT OSS

Baba Books Förlag


Ledebursgatan 3
211 55 Malmö

bababooksforlag@gmail.com

  • Wix Facebook page

SKICKA MANUS TILL

BABA BOOKS FÖRLAG

Lärkvägen 5
Malmö, 212 23 ​

Tel: 0703-08 66 35​

 

Men läs först igenomvåra riktlinjer HÄR!

© 2013 by Baba Books. All Rights Reserved / bababooksforlag@gmail.com