top of page

Baba Books är det lilla förlaget med flytande litterära gränser, det vill säga öppet för alla genrer och kulturer – romaner, dokumentärer, barnböcker, memoarer, biografier, fotoböcker, poesi, deckare och facklitteratur.

​​

Vi sätter roliga projekt, lust, berättarglädje i främsta rummet och presenterar böcker som berör på djupet. Vi är öppna för debutanter och har anammat Piratförlagets hälften-var-princip, dvs när kostnaderna för produktion, marknadsföring och distribution dragits av, delar författare och förlag lika på intäkterna.​

Förlaget drivs av Vesna Maldaner och Mikael Frohm.

 

 

Baba Books logotyp kallar vi för "Hen". Den skapades för vår första bok, och kommer vara med oss till den sista. Den står för allas vår vilja att bryta oss ur normen, att vara människa.

"ALLA BÖCKER HAR EN EGEN RÖST."

Vår berättelse

Ett förlag. Tusen röster.

Vår vision

I böckernas värld är allt möjligt. Både glädje och sorg och allt däremellan får plats. Stora frågor. Små frågor. Svåra frågor. Alla har en egen röst. Oavsett om de skriver själv eller om vi skriver åt dem. Vi vill ge röst till de som  har en bra historia, oavsett genre. Baba Books letar efter angelägna, personliga, aktuella, spännande, ifrågasättande, roliga, galna, magiska röster.

bottom of page