NYHETER

"SNART INSÅG JAG ATT DET HÄR ÄR EN ANGELÄGEN BOK"

"BOK SOM FULLKOMLIGT RASERAR ALLT GAMMELTÄNK"

"HADE HON INTE LOCKAT UT CLAES FRÅN GARDEROBEN HADE HAN SUTTIT DÄR ÄN"

NYHETER

FRÅN MAN TILL MÄNNISKA

BABA BOOKS FÖRLAG

Morgan Palmqvist för Bibliotekstjänst har recenserat "De första ljuva åren" av Vesna Maldaner.

"Snart insåg jag att det här är en angelägen bok. Christina Lindberg är mest känd för hiten "De sista ljuva åren" tillsammans med Lasse Stefanz. [...] det som gör boken extra intressant är inblicken vi samtidigt får i hur det varit att växa upp som "resande" och dessutom hennes kamp med ätstörning. I tider när alltfler ungdomar söker kändisskap i en utseendefixerad bransch är hennes berättelse viktigt. Med oro för växande främlingsfientlighet bör vi minnas hur vi har hanterat de "resande": som andra klassens medborgare, fast de funnits mitt ibland oss länge, länge. [...] Slutligen vill jag säga till Christina: du sjunger fint och är vacker. Läser ni boken förstår ni varför jag skriver så." Morgan Palmqvist, Lektör Bibliotekstjänst

 

I Litteraturmagazinet recenserar Sebastian Lönnlöv Trans:It med dessa ord. En rättvis bedömning av ett annorlunda projekt, med mycket tanke, själ och hjärta bakom.

”Sverige behöver bli lite mer transigt” konstaterar manusförfattaren Marcus/Linda Lindmark i majnumret av QX.

Även rkaj på Serieforumet har tagit sig en titt på albumet och skriver tänkvärt om det stora antalet tecknare som skapat verket.

 

På Stockholms Internationella Seriefestival gjorde På tal om Stockholm en intervju med Marcus Linda Lindmark, författare för Trans:It, som du kan höra här.

 

​​Sara/Claes bloggar numera i Allas!

Lektör Rolli Fölsch, Bibliotekstjänst, recenserar boken Från Man till Människa:

"Resultatet av samarbetet [mellan Claes Schmidt & Vesna Maldaner, förl. anm.] har blivit en mycket tankeväckande bok som fullkomligt raserar allt ”gammeltänk” om begrepp som ”kvinnligt”, ”manligt” och ”normalt”. I stället är det ”det mänskliga” som har huvudrollen när Claes och Sara släpper in oss i sin tankevärld. Att boken härtill är sprängfylld med humor (”jag har så lite hår att jag blir hjärntvättad varje gång jag duschar …”) är en extra bonus.”

I mars månads ”Kom ut” finns en artikel om Från Man Till Människa där boken citeras:

– Vi ska inte vara rädda för människor. Vi ska vara rädda om människor.

 

I Fria Tidningen Malmö, berättar Vesna Maldaner, författare av Från Man till Människa,  om sina tankar om böcker, bokförlag och vinnaren av Stora Talarpriset.

Radio RFSL gjorde en radiointervju med Claes Schmidt/Sara Lund och Vesna Maldaner.
Claes Gylling var studiovärd, Roland skötte tekniken.


Huvuddelen av programmet ägnades åt den nyutkomna boken Från Man till Människa, utgiven av förlaget Baba Books, som Vesna skrivit i samarbete med Claes.
Studiovärden Claes, som läst boken, hade idel lovord:

 

”Rolig, tänkvärd, intressant, rapp replikföring och kul uppläggning av materialet.

Rekommenderas varmt!"

SE DET! !

Se ett litet utdrag ur Claes Schmidt/Sara Lunds humoristiska föreläsningar!

"Om ni har problem med att jag är transvestit, vems problem är det?"