Köp dansbandssångerskan Christina Lindbergs nya bok "De första ljuva åren (och de alltför tjocka låren)"

för endast 199 kronor inklusive porto och moms.

(Ordinarie pris 249 kronor.)

Specialerbjudande till Allers läsare!

 

 

”Plötsligt kliver gängledaren fram; han har bakåtslickat hår a la Elvis och ställer sig bredbent framför mig. Han stirrar på mig. Jag är 5 år och för liten för att uppfatta orosskuggan som far över mammas, mormors och farmors ansikten. Jag litar på pappas sorglösa dragspel som nu ljuder över hela området och jag tar i från tårna. De övriga raggarna stegar fram, närmare och närmare, meter för meter. Jag sjunger, pappa jagar på dragspelet, humlorna surrar och familjen klappar takten. När jag är färdig kliver ledaren fram till mig. Familjen flämtar till i korus och tiden stannar upp för en halv sekund. Hans bastanta kroppshydda skymmer solen för mig. - Fan va´ bra du är tjejen! Ge mig din hand! Familjen står i beredskapsläge. Han ler och trycker min hand med sin jättenäve. När jag tittar ner ligger det en 50-lapp i min hand. Det är vansinnigt mycket pengar och jag tänker: ”Va, får jag pengar för att sjunga?”

 

 

 

Boken om countrydrottningen Christina Lindberg De första ljuva åren (och de alltför

tjocka låren) är en rolig och rörande biografi. Christina Lindberg är sångerskan med resandebakgrund som tjänade sitt första arvode endast 5 år gammal.

 

Hon har uppträtt med några av de största i branschen och hon slog alla tiders rekord med De sista ljuva åren tillsammans med dansbandet Lasse Stefanz.

 

Men framgången hade ett pris. Bakom alla succéerna fanns det en liten flicka vars hunger aldrig kunde mättas och som slogs mot bilderna av sig själv och de ständiga förväntningarna från omgivningen. En lysande karriär där bulimin blev hennes ständiga följeslagare.

 

”Enda dagen då jag slipper smyga med min hemlighet är lördag. Då är det godisdag.

Jag vräker i mig en stor chokladkaka, hela på en gång. Måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag, nya tortyrdagar. Det blir till att vänta tills alla somnat. Jag blir bättre och bättre på att öppna kylskåpet utan att det ger något ljud ifrån

sig. Mat, min stora trygghet.”

 

 

 

Boken är skriven av Vesna Maldaner.