top of page

Fotograf: Frantzdatter Photography

Författare: Vesna Maldaner

 

Vesna Maldaner är journalist/producent/författare och har arbetat i de olika rollerna i över 25 år. Hon har bland annat arbetat som redaktör på TV 4:s Malmöredaktion i 13 år, samt som reporter/producent på både radio, samt dags- och veckotidningar. Sedan 2000 arbetar Vesna i eget företag där hon är redaktör, skribent och projektledare från idé till färdig produkt.

 

 

Vesna Maldaner har även undervisat på Skurups och Fridhems folkhögskolas journalist/skrivar/filmlinjer, samt föreläst på Malmö Högskola. Under 2000-talet har hon även skrivit några böcker; den senaste är De första ljuva åren, (Baba Books förlag 2013), en biografi om dansbandsdrottningen Christina Lindberg, mest känd för megahiten ”De sista ljuva åren” tillsammans med Lasse Stefanz. Vidare har Vesna också skrivit Från Man till Människa (Baba Books förlag 2012) som handlar om marknadschefen Claes Schmidt som, efter ett helt liv i hemlighet, kom ut som transvestit och blev Sara Lund med hela svenska folket.

 

 

GPS för kvinnor – Hur man navigerar i en manlig värld (Liber 2009) och Sälj dig själv på 30 sekunder (Liber 2007) är ytterligare två böcker som Vesna har skrivit och hon är även medförfattare till gymnasieläro- och mediehandboken Rörliga bilder (Liber 2005), en bok som används på olika medieutbildningar.

 

 

"Böcker öppnar upp för mångfald."

bottom of page