"Kan en ogärning vara försvarbar bara för att den aldrig lagförs?"

Författare: r. V. Kluge

 

r.V. Kluge föddes i Amsterdam. Kom i tidiga år att debutera på Oscarsteatern i Stockholm och verkade som skådespelerska senare vid Teater 23 i Malmö. Hon bodde en period i Östberlin och regisserade teater vid Volksbühne i samarbete med Fritz Markward. Efter att gått ut med diplom ifrån statens scenskola i Göteborg gjorde hon uppmärksammade teaterroller i Malmö och Köpenhamn samt arbetade inom radio, TV och film.

 

Hon studerade Drama-teater-film och litteraturvetenskap vid Lunds Universitet. Hon var även recensent av film och utländsk litteratur i dagspressen. Under 20 års tid bodde hon i New York, blev invald att arbeta på Writers Room och författade ett antal engelskspråkiga romaner, men skrev även vetenskapliga arbeten vid Jung-institutet och studerade Amerikansk litteraturhistoria och creative writing på New York University.

 

r.V. Kluge är en författare som tidigare skrivit flera kritikerrosade romaner på engelska. Morden i Skathinawjö är r.V. Kluges första svenskspråkiga roman efter återkomsten till Sverige. Med magisk realism, svart humor och säregen prosa mejslar hon fram en uppskakande sann berättelse ur ett samtida Sverige.

 

 

r.V. Kluges författarskap är en uppgörelse med en förslavande tidsanda, styrd av en rädsla för auktoriteter. En rädsla för att inte tänka rätt. En likriktande rädsla att hamna utanför gällande normer. En nation i vilken mänskliga behov och humanistiska värderingar kvävs och förintas av praktiskt tänkande, girighet och ekonomisk tillväxt.